Laminant, fayans, vinil, ahşap, taş ve mantar gibi çok çeşitli konut döşeme ürünleri olmasına rağmen halılar son derece popüler olmaya devam ediyor. Halılar ev tekstili sektöründe önemli bir paya sahip.

İnsanların halıyı sevmesinin nedenlerinden, sıcaklık ve yumuşaklığının yanı sıra, sert yüzeyli döşemelere göre daha az bakım ve bakım gerektirmesidir. Halıların yeni ve taze görünmesini sağlamak için sık sık vakumlama ve yılda birkaç kez yıkamak yeterlidir. Ancak evinizde yaşayacağınız leke yapıcı türden olası aksiliklerin ilk kurbanı halılarınız olacaktır.

Halı Lekelerini Ovalamayın

Bir leke veya dökülme ilk meydana geldiğinde, hemen fırçalamaya ya da silmeye çalışmayın. Silme lekeyi halının tüylerinin içine doğru iter. Bunun yerine, lekeleri bir temizleme solüsyonu ve temiz bir bez, kağıt havlu veya süngerle hafifçe emdirerek temizleyin.

Lekeyi temizlerken dış kenarından merkeze, yani içe doğru vakumlayın. Dışa doğru temizlemeye çalışmak lekeyi halının üzerine yayabilir.

halı ovalama
Safirhalı yıkama, koltuk yıkama, nilüfer bursa

Soda ile Leke Çıkarma

Birayı ve şarap lekelerini halıdan temizlemek için soda kullanabileceğinizi duymuş olabilirsiniz, bu ilgi doğrudur. İlk olarak, sodayı temiz bir beze dökün ve lekeyi temizleyin. Leke çıkmıyorsa daha fazla soda ile tekrarlayın. Yine işe yaramazsa, bir ölçeğe birölçek olacak şekilde beyaz sirke ve suyu karıştırın ve bir el tipi sprey şişesine dökün. Çözeltiyi lekeli alana püskürtün, sonra da emmesi için 10 veya 15 dakika bekleyin. Ardından, temizleme çözeltisini ve lekeyi emmek için alana temiz ve kuru bir süngerle bastırın. Gerekirse, tüm leke gidene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Lekeyi çıkardıktan sonra, alanı temiz, ılık suyla durulayın. Halı tellerini doğal yönlerine fırçalamak için elinizi kullanın. Son olarak, alanın üzerine birkaç beyaz kağıt havlu ve üzerine bir kitap gibi ağır bir şey koyun. Kavlular halıdaki nemi emer; halı kuruyana kadar yerinde bırakın.

Traş Kremi halı lekelerini çıkarabilir

Sıradan lekeler için en iyi halı temizleyicisi tıraş kremidir. Hemen hemen her lekeyi çıkaracaktır. Tıraş kremini doğrudan lekeye uygulayın ve yaklaşık 30 dakika bekletin. Tıraş kremi kurulduktan sonra kuru beyaz bir bezle kurulayın. Bölgeye bir ölçeye bir ölçek beyaz sirke ve su karışımı püskürterek bitirin ve ardından bir bezle silin.

Halıya yapışan sakız nasıl çıkarılır?

Halıdan sakız çıkarmak için gerekli şey buzdur. Birkaç buz küpü alın ve 30 ila 45 saniye boyunca sakıza bastırın. Sakız katı bir şekilde dondurulduktan sonra, kaldırmak için bir kaşık kullanın, daha sonra halı ipliklerini sakıza mümkün olduğunca yakın kesmek için makas veya keskin bir bıçak kullanın. Sadece az miktarda halı keserseniz, yeri belli olmaz

Halıdaki yağ lekelerine karşı bulaşık deterjanı

Yağ lekeleri halıdan çıkarılması en zor lekelerdendir, ancak doğru tekniği kullanırsanız çıkarabilirsiniz. Bulaşık deterkanını bir fincan ılık suya karıştırın ve yavaşça karıştırın. Sıvıyı bir sprey şişesine dökün ve yağ lekesine püskürtün. Daha sonra beyaz bir bezle veya kağıt havluyla kurulayın. Lekenin boyutuna ve eskiliğine bağlı olarak birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir.

Halıdan mum lekesini çıkarmak

Halınızın üzerine mum damlarsa hızla sertleşir ve liflere gömülür. Mumu çıkarmak için yarı sıvı bir duruma geri ısıtmanız gerekir. Mum lekesinin üzerine beyaz bir bez yerleştirin ve ütünün buharsız ayarını kullanarak lekenin mum üzerine eriyene kadar gezdirin. Yumuşayan mumu kahvaltı bıçağı ile kazıyın.

Evcil hayvanların bıraktığı lekeler

Evcil hayvanlarla yaşıyorsanız, halınızın başına bir kaza gelmesi an meselesidir Bu tür lekeler için kimyasal temizleyiciler yerine organik olanları tercih edin. Temizleyiciyi doğrudan lekeye püskürtün. Tüm lekeleri ve kokuları gidermek için biraz ovun ve sonra temizleyiciyi beyaz bir bezle veya kağıt havluyla silin. Organik temizleyiciler kahve ve sos lekelerini çıkarmak için de kullanılabilir.

evcil hayvan halı
Safirhalı yıkama, koltuk yıkama, nilüfer bursa

Halıya yapışmış şeker

Evde çocuklarınız varsa şekerler halınızla er geç tanışır. İlk önce şekeri bir tereyağı bıçağı ile kazımaya çalışın. Ardından, lekeli alanı hafif sabunla karıştırılmış suya batırılmış bir süngerle ıslatın. Tüm şekeri çıkarmak önemlidir, aksi halde halının üzerindeki leke çevreden kir toplar. Şeker çıkarıldıktan sonra, pamuklu bir bez veya kağıt havlu ile lekeyi kurutun.

halıdan şeker çıkarma
Safirhalı yıkama, koltuk yıkama, nilüfer bursa

Halılar yapıları itibarı ile kir toplayıcıdırlar. Lekelenmeseler bile bir süre sonra renkleri toz veya döküntülerden solmaya başlar. Halılarınızı yılda iki kez profesyonel bir halı yıkama fabrikasında yıkatarak harika görünmelerini sağlayabilirsiniz.

Bursa’da Halı Yıkama Hizmetleri: Safir Halı Yıkama ile Tanışın

Bursa, tarihi dokusu ve modern yaşamın iç içe geçtiği nadide şehirlerden biridir. Bu güzel şehrin [...]

2024’te halı temizleme hizmeti

Ev halı temizleme hizmeti endüstrisinin önümüzdeki yıllarda önemli bir büyüme yaşaması beklenmektedir. Küresel halı temizleme [...]

Halı Yıkama Fiyatları ve Hizmetler: Detaylı Bir İnceleme

Günümüzde, halılar evlerimizin vazgeçilmez dekorasyon öğeleri arasında yer alırlar. Ancak zamanla kirlenir, lekelenir ve özel [...]

Halı Temizliği için En Pratik Yöntem

Halı lekelerini temizlemek için profesyonel ancak pratik yöntemlere mi ihtiyacınız var? Öyleyse bu makale size [...]

Safir Halı Yıkama Hizmetleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Halılarım ne kadar sürede temizlenir ve geri getirilir? Halılarınız genellikle 3 gün içinde temizlenir ve [...]

Halıların Dokuma Sanatında Gizlenen Hikayeler

Halılar, insanlık tarihindeki en eski ve değerli el sanatlarından biri olarak öne çıkar. Binlerce yıl [...]

Yün ve İpek Halılar Arasındaki Farklar Nelerdir?

Yün ve İpek Halılar arasında seçim yapmaya mı çalışıyorsunuz? Her iki halı tipinde de harika seçenekler [...]

Halının Ömrü Nasıl Uzatılır?

Mükemmel görünümlerine rağmen halılar çeşitli kirler için bir yuva gibidir. Uygun temizlik ve bakım yapılmazsa, [...]